sábado, 21 de diciembre de 2013

El meu amor Sputnik


Sinopsi


El meu amor Sputnik
Haruki Murakami
Empúries, 2006

L’excèntrica i jove Sumire vol ser escriptora i tota la seua vida gira entorn a aquesta meta. Du una vida bohèmia, aïllada de la resta, obsessionada amb la seua passió. Només algunes converses telefòniques amb un amic, el nostre narrador, que està platònicament enamorat d’ella, trenquen aquesta soledat autoimposada en part, encara que probablement inevitable a la ciutat de Tokio.
Però un dia Sumire coneix Myû, una dona fascinant. En eixe moment, el món de Sumire es dóna la volta, passant a ser Myû, de qui està secretament enamorada, el centre. Myû, també aïllada del món al que pertany, li ofereix ser la seua secretària. Un viatge de negocis a Europa donarà lloc a una nova situació on la realitat es difumina, encara que l’aïllament, l’estranyament, continua.



Crítica



Murakami aconsegueix barrejar la realitat amb la fantasia onírica.

Els seus personatges se’ns fan propers i la soledat apareix com a uns personatge més. 

De lectura àgil, com tots els de Murakami, és fresc, tendre, amb un punt d'erotisme que li acaba de donar el "toc".

Un llibre d'un triangle amb tres arestes que es relacionen entre elles, però que acaben en un solitud total. 


-Recomanable si t'agrada Murakami i a mi m'agrada.

He llegit quasi totes les obres de Murakami i pense que es molt interessant llegir-les de manera cronològica per a poder entendre millor l' evolució de l' escriptor. 


Lectura molt recomanable per a alumnes a partir de 16 anys.


Algunes frases del llibre:

- "En la nostra vida imperfecta les coses inútils són, en certa manera, necessàries. Si de la imperfecta vida humana desaparegueren totes les coses inútils, la vida deixaria de ser, inclús, imperfecta." 


 -"Y és que el món dels llibres em pareixia molt més real que el món que em rodejava. Allí s'obrien paisatges que mai havia vist. Els llibres i la música es convi"



No hay comentarios:

Publicar un comentario