sábado, 21 de diciembre de 2013

Les cendres del cavaller



Sinopsi

Premi de novel·la Ciutat d'Alzira


Any de publicació, 2005. 248 pàgines


Joanot Martorell és vell i sap que la mort l’assetja. Ho ha perdut tot: diners, amics, prestigi… La seua situació miserable l’obliga a empenyorar el Tirant lo Blanc i a escriure una llarga carta a Martí Joan de Galba, en la qual li prega que preserve la seua joia més valuosa, conscient que el món dels cavallers està condemnat a la desaparició.
Les cendres del cavaller, XV Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, narra en primera persona la vida, tan intensa i apassionant com dissortada, de Joanot Martorell: la lluita per conquerir Nàpols al costat d’Alfons el Magnànim, les intrigues viscudes com a conseller del príncep de Viana o les relacions amb el seu cunyat, Ausiàs March. La primera biografia novel·lada de Joanot Martorell descobreix al gran públic l’autor fonamental del segle d’or de la nostra literatura.







Crítica 

És una interessant novel · la per a un públic més juvenil.


No té una gran prosa i en ocasions hi ha molta disparitat perquè se centra en fets no gaire rellevants i altres més importants els resol molt ràpid. Trenca en ocasions el ritme de l'acció.

Alguns personatges no els perfila massa i crec que podia haver destacat més a alguns personatges secundaris.

D'altra banda cal destacar la contextualització de l'època que és bastant acceptable. Així com el treball de documentació i estudi de la vida de Joanot.

És molt encertat l'elecció de la primera persona per a la narració que farà que ens faça entendre i apreciar millor les experiències del protagonista de primera mà.

En definitiva una novel · la interessant encara que va dirigida a un públic jove des del meu punt de vista a partir de 4º E.S.O

No hay comentarios:

Publicar un comentario